نظریه میدان های کوانتومی چیست
نظریه میدان های کوانتومی یک چارچوب نظری برای ساختن مدل های مکانیک کوانتومی از ذرات زیراتمی در فیزیک ذرات و شبه ذره ها در فیزیک ماده چگال است. بر اساس این نظریه، همه چیز از جمله ذرات و نیروها از چیزهایی به نام میدان تشکیل شدهاند. میدان کوانتومی، میدانی نامرئی از انرژی و اطلاعات است که در ورای مکان و زمان وجود دارد. هیچ چیز مادی یا فیزیکی در آنجا وجود ندارد. این میدان در ورای هر چیزی است که با حواس قابل درک باشد.
در نظریه میدان های کوانتومی، برهمکنش های مکانیک کوانتومی بین ذرات بر حسب برهمکنش های میان میدان های پس زمینه متناظر بیان می شوند. الکترودینامیک کوانتومی (QED) یک میدان الکترون و یک میدان فوتون دارد؛ کرومودینامیک کوانتومی (QCD) به ازای هر نوع کوارک یک میدان دارد و در ماده چگال یک مید ان جابجایی اتمی وجود دارد که باعث پدید آمدن ذرات فونون می شود. نظریه میدان های کوانتومی، یکی از دشوارترین نظریه های فیزیک نوین است. در این نظریه، ذرات به شکل حالاتی برانگیخته از میدان فیزیکی زمینه می بینند و به همین دلیل این ذرات کوانتای میدان نامیده می شوند.
در کل، نظریه میدان های کوانتومی یک چارچوب نظری برای توصیف رفتار ذرات زیراتمی و نیروهای بین آنها است. این نظریه بر اساس اصول مکانیک کوانتومی و نظریه میدان های کلاسیک ساخته شده است و در فیزیک ذرات و شبه ذره ها و فیزیک ماده چگال به کار می رود.