هیستروسونوگرافی چیست و چگونه انجام می شود
هیستروسونوگرافی یا سونوهیستروگرافی یک روش تصویربرداری پزشکی است که از امواج صوتی برای تولید تصاویری از داخل رحم استفاده میکند. این روش به تشخیص بسیاری از مشکلات از جمله خونریزی بدون دلیل واژن، ناباروری و سقط های مکرر کمک میکند.
در این روش، یک سونوگرافی واژینال (TVS) یا همان هیستروسونوگرافی انجام میشود که روشی مناسب و معمولی برای تشخیص انواع ناهنجاریها و مشکلات رحم و لگن است. تصاویر سونوگرافی کالر داپلر حین سونو هیسترو میتواند به پزشک کمک کند تا مواردی از جمله پولیپ، فیبروم رحم، آتروفی آندومتر، چسبندگی آندومتر، ضایعات یا تودههای بدخیم و نقایص مادرزادی را ارزیابی کند.
هیستروسونوگرافی معمولاً یک روش غیرتهاجمی است و نیازی به بیهوشی یا بستری شدن بیمار ندارد. این روش به طور کلی بسیار ایمن است و ناراحتی مرتبط با آن به حداقل میرسد. شاید تا چند روز پس از انجام این روش لکهبینی یا خروج زیاد ترشحات از واژن را داشته باشید که کاملاً طبیعی است. پس از معاینه هیستروسونوگرافی، باید بتوانید بلافاصله فعالیتهای عادی خود را از سر بگیرید.
آیا برای انجام هیستروسونوگرافی نیاز به آمادگی خاصی هست؟
برای انجام هیستروسونوگرافی نیاز به آمادگی قبلی وجود دارد. برای آمادگی قبل از هیستروسونوگرافی، باید از ساعت قبل از نوبت خود مواد غذایی سبک مصرف کنید و از ساعت قبل از نوبت نزدیکی و رابطه جنسی نداشته باشید. صبح روز انجام عکسبرداری، صبحانه ساده بدون لبنیات میل شود مانند نان و عسل یا نان و مربا. همچنین باید مدارک پزشکی و سوابق قبلی خود را که در زمینه بیماری خود انجام داده اید به همراه داشته باشید مانند سونوگرافی های لگن و رحم تخمدان. جهت تهیه مواد مصرفی لطفا نیم ساعت قبل از نوبت خود در مرکز حاضر باشید. همچنین جهت سهولت در کار و آرامش خود بهتر است یک نفر همراه داشته باشید و لازم است در روز آزمون با مثانه پر حاضر باشید.